Mézes reggeli program 2023

Iskolánk Eötvös utcai feladatellátási helye az idei tanévben is részt vett az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által szervezett mézes reggeli programban, amelyből technikai okokból uzsonna lett.

Felkérésünkre ellátogatott hozzánk két nagyon kedves helyi méhész, Hauck Gizella és Micskei Tamás. Gizi néni az első és második évfolyamos tanulóinknak egy uzsonnával egybekötött, játékos és interaktív bemutatót tartott arról, hogy a mézet a méhek hogyan készítik, illetve hogy is kerül az üvegekbe.

Tamás bácsi pedig a harmadik és a negyedik évfolyamos tanulóinknak egy komoly, a méhek életéről és munkásságáról szóló előadással hozta közelebb a méz értékét és jelentőséget.

Diákjainknak a tartalmas délutáni program keretén belül lehetősége volt méhész sapkát próbálni, de a füstölést és méhleseprést is kipróbálhatták.

A legjobb természetesen a végén a mézkóstolás volt, amikor a gyerekek akác, virág, repce és vegyes mézet is kóstolhattak kiskanállal vagy kenyérfalatokon, kinek hogy ízlett.

Búcsúzóul minden kisdiákunk kapott egy 1g-os mézes tasakot, hogy otthon is ihasson egy jóízű mézes teát a nap lezárásaként!

 

KÉPEK

Hozzászólás küldése

Kapcsolódó hírek