Diákolimpiai sikereink

Iskolánk sportolói sikeresen indították a 2024-es esztendőt.

A III. korcsoportos fiú labdarúgóink 2024. február 13-án Decsen vettek részt a Szekszárd városkörnyéki fordulón. Két csapattal képviseltettük magunkat a megmérettetésen. Az „A” csapatunkat hatodikos tanulóink alkották, „B” csapatunkat pedig ötödikes diákjaink. Rajtunk kívül Zomba, Decs, Bátaszék és Várdomb vett részt az eseményen.

Azonos erősségű csapatok feszültek egymásnak reggel 9 órától, az izgalom tehát garantált volt. „B” csapatunk elszántsága sajnos most nem ért el kiemelkedő eredményt, így csoportjának harmadik helyén végzett. A csoportkörök után az 5-6. helyért folytatott mérkőzés kiegyenlített küzdelmet hozott, azonban a szerencse nem nekünk kedvezett és a fáradtság is úrrá lett a csapaton, így végül a hatodik helyet szereztük meg.

„A” csapatunk igen komoly felkészülési időszakkal a háta mögött vágott bele a küzdelmekbe. Az első mérkőzésünk amolyan bemelegítő jellegű volt, utána viszont végig szoros, izgalmas, magas színvonalú, „munkás” meccsek követték egymást. Az elszántság és a küzdeni akarás vitte előre a csapatot az egész nap folyamán. Alázatos hozzáállás és koncentráció jellemezte a fiúkat, akik úgy küzdöttek, mint egy oroszlán. A döntőbe száz százalékos teljesítménnyel, legjobb gólaránnyal jutott be csapatunk, ahol Bátaszék ellen a végletekig kiélezett, pattanásig feszült hangulatban egy góllal jobbnak bizonyultunk. Csapatunk így bejutott a megyei döntőbe! A fiúk elszántságát mutatja, hogy már másnap jelentkeztek edzésre.

A csapat névsora: Slonszki Dávid, Bohacsek Bence, Farkas Lorenzó, Tóth Tamás, Schmidt Bence, Marcsa Bence, Miklós Anthony Gabriel, Soponyai Balázs, Hartung-Vörös Attila Norbert, Csányi Levente, Fazekas Dávid, Wiedemann Benett, Kiss Gábor, Orsós Mátyás, Dömötör Zsombor, Keserü Benjámin.

 

Kézilabda sportágban IV. korcsoportban iskolánk fiú tanulói Szekszárdon vettek részt területi versenyen. A házigazda Garay János Általános Iskola mellett Kölesd és iskolánk is szerepelt.

A sérülések és betegségek tizedelte csapatunk erőfeszítései sajnos most kevésnek bizonyultak. Sokáig derekasan tartottuk magunkat, ahogy azonban fáradtunk, elkapkodtuk a játékot, elrontott átadások, dobások következtében elvesztettük a mérkőzéseinket. A sportág iskolán belüli népszerűsítése miatt számunkra fontos volt, hogy képviseltettük magunkat a versenyen. Ennek meg is lett az eredménye, mivel nem sokkal később öt fiú tanulónk is jelentkezett, hogy szeretne kézilabdázni.

Játékosaink: Balogh Dominik, Boros Milán, Fazekas Zsombor, Fehér Zsolt, Halász Róbert, Horváth Barna, Jáksó Olivér, Puklics Péter, Simon Ferenc, Lakatos Dávid, Kun Roland.

IV. korcsoportos lány kézilabdázóink számára még nem kezdődött el a diákolimpia, ők javában készülnek a megmérettetésekre. Az intézményből a diákolimpiára csak egy csapat juthat el, amelynek összeállítása nem kis feladat a nagy érdeklődésre való tekintettel. A minél eredményesebb szereplés érdekében a legjobb sportolóinkat szeretnénk indítani, akik szívesen játszanának. Így került sor Tolnán a Lehel utcai sportcsarnokban a Wosinsky és a Széchenyi István Tagiskola között egy felkészülési mérkőzésre, amelyet a Székhely nyert 12-5 arányban. A mérkőzésen Patai Dóra 7.a osztályos tanuló szerezte a legtöbb gólt. A legjobb játékos a 8.a osztályos Domokos Réka lett, akinek a teljesítménye azért is lenyűgöző, mivel ő korábban nem kézilabdázott. Szeptemberben kezdett el megismerkedni a sportággal, és hétről hétre csodálatosan fejlődik.

A lány kézilabdán szinte minden osztályból vannak tanulóink, így nagyon heterogén csapat jelent meg szeptember közepén az első foglalkozásunkon. Mostanra egy nagyon összetartó közösség alakult ki belőlük, akiket nemcsak a kézilabda köt össze, hanem a sportcsarnokon kívüli barátságok is. Hosszútávon azt gondolom, ez sokkal fontosabb, mint éppen egy aktuálisan számokban mérhető eredmény.

A lány kézilabda diákolimpián induló csapatunk névsora: Géringer Adél, Molnár Réka, Strelenczky Nóra, Molnár Zina, Domokos Réka, Csikós Boglárka, Deák Dorina, Patai Dóra, Karé Virág, Saárossy Ágnes, Mező Boglárka, Vaszkó Kata Panna, Reifschneider Ramóna.

 

Tolna, 2024.02.18.

 

Gayer Balázs

testnevelő

 

 

KÉPEK

 

Hozzászólás küldése

Kapcsolódó hírek