Karácsonyi műsor 2023

A december az elcsendesedés, számvetés, és befelé fordulás időszaka.

Igaz, szép, és hangzatos szavak ezek.

De lássuk be, mai rohanó és teljesítményorientált világunkban mennyire nehéz is ezt az időszakot igazán megélni.

Több munkahelyen is az éves zárás, szorító határidők nehezítik a valódi karácsonyra hangolódást, úgy érezzük, szorít az idő, s még a lényeg, a család és otthoni készülődés is hátravan.

Az iskola életében is hasonló nyüzsgés zajlik év végén.

Lázas készülődés, ajándékok készítése, kézműves- és kulturális foglalkozások mind-mind az ünnep körül forognak. Tervezés, szervezés, egyeztetések, estékbe nyúló jelmez és díszletkészítés, versek és dalok tanulása, a karácsonyi műsor napi lázas gyakorlása. A közös pillanatokkal teremtjük meg magunkban a csodát, és éljük meg az adventi várakozást.

A naptári év utolsó tanítási napján, a téli szünet előtt tartotta iskolánk a felső tagozattal karöltve a karácsonyi műsort a Bartók utcai iskolában. A sportcsarnokban egyaránt helyet foglaltak a felsősök, az alsósok, és az érdeklődő szülők.

A felső tagozatosok versekkel, és hálaadó kórusművekkel várták a karácsonyt. Felkészítő tanáruk Bálintné Hochsteiger Dóra, és Ágoston Mária.

Az alsó tagozatosok Karácsonyi varázslat című színdarabbal készültek, melybe tánckoreográfiák, és zenék is beépültek. Felkészítő tanítóik: Sallainé Széchenyi Melinda, Schuck-Monostori Miléna Pierina, Forster Jakabné, Póth Judit. Köszönet a testnevelő szakos kollégáknak a díszlet felállításában való segítségnyújtásért, valamint Horváth Mihálynak a hangosításért!

A próbák alatti izgatott igyekezetben néha felmerül, hogy jól választottunk –e, mindenki személyiségének megfelelő szerepet kapott-e, ki hogy fog helyt állni a nagyközönség előtt? Azt gondolom, az előadáson magunk is meglepődtünk, hogy a gyerekek a vártnál jobban, rutinnal kezelték az adódó helyzeteket.

A csoda megszületett. Ott a színpadon, és a nézők lelkében egyaránt.

Takács Zita, intézményünk vezetője szívhez szóló szavakkal búcsúztatta az évet, és kívánt áldott ünnepeket mindnyájunknak.

Kis technikai szünet után újabb meglepetés következett.

A Bogyiszlói Zenekar lépett fel Mihalovics Zsolt vezetésével. Karácsonyi dalokon keresztül beutazhattunk különböző tájakat, és néhány népdallal is megrezegtethettük közösen hangszálainkat. Mindez iskolánk alapítványának nyertes pályázatából valósulhatott meg.

A gyerekek és magunk is sok új emlékkel zártuk az óévet, és néztünk az ünnepek, és az újév felé.

 

 

Póth Judit

 

KÉPEK ITT

 

Hozzászólás küldése

Kapcsolódó hírek