Képes beszámoló tánctanulási programunkról német népismeret óránkon

Német órán kisfilmet néztünk a svábok népviseletéről, hajviseletéről, ünnepi szokásaikról, megismerhettünk jó-néhány sváb szót az öltözködés témakörben. Német népismeret órán tánctanulással tettük fel a koronát napi programunkra.

Elhatároztam, hogy idén mindent megteszek, hogy diákjaim szeressék a német nyelvet és ne feledkezzenek meg sváb hagyományainkról, igyekszem életben tartani elődeink szokásait. Kolleganőmet, Pukli Tímeát, szeretettel hívtam meg kis csapatomhoz. Két táncot tanulhattak meg a gyerekek, Rose um die Ecke dalban is ügyesek voltak, de a Schuster-Tanz-ot már a kezdetben vonakodó kisfiúk is nagyon élvezték.

Jó hangulatban búcsúztunk el kolleganőmtől és pici meglepetést adtunk át neki.  Már kitaláltam sváb hagyományőrző programunk következő lépését. Lelkes kisdiákjaimmal beszéltünk róla és ők biztosítottak arról, hogy szívesen részt vesznek benne.

 

Tolna, 2023. szeptember 29.                                     Varga Viktória nyelvtanár

 

KÉPEK

 

Hozzászólás küldése

Kapcsolódó hírek

FenyőünnepélyFenyőünnepély

Az utolsó tanítási napot Fenyőünnepéllyel zártuk. Az 5.c osztályosok megható ünnepséget tartottak. Versekkel, tánccal és Móra Ferenc: Melyiket a kilenc közül darabjának eldramatizálásával készültek. A műsor végén az iskola diákjai