Március 15

Iskolánk március 14-én tartott nemzeti ünnepünkről megemlékezést.

Magyarország lobogójának behozatala után, a harmadik évfolyamosok látványos, és színvonalas műsorát láthatták az alsó és felső tagozatos diákok.

Megelevenedett előttünk a Pilvax kör, az egyetemi ifjúság, betekinthettünk a Nemzeti Múzeumnál tartott nagygyűlésbe, majd láthattuk a tízezresre duzzadt tömeg vonulását. Hallhattuk a 12 pontba foglalt követeléseket.

A fiúk huszárruhában, kivont karddal meneteltek, míg a lányok nemzeti színű pomponos körtánccal dicsőítették őket.

A látványos díszletet és igényes kellékeket a műsor megálmodói és betanítói Sallainé Széchenyi Melinda, és Schuck Monostori Miléna Pierina készítette. Segítői Forster Jakabné, és Póth Judit voltak. A közel 40 főből álló kórus hátborzongató hatást gyakorolt mindenkire.

Ennek a napnak az emléke nagyon fontos tanulságokkal töltötte fel gondolatainkat. Ezek a tanulságok többek között az összefogás ereje, a kitartás, egymásnak a megbecsülése, és a szabadság jelentőségének értékelése. Méltó megemlékezés volt ez a forradalomról.

 

(Póth Judit -tanító)

 

 

https://www.facebook.com/watch/?v=3691966167728456

 

KÉPEK

 

 

Hozzászólás küldése

Kapcsolódó hírek

Iskolai versmondó versenyIskolai versmondó verseny

„A vers három legfontosabb funkciója, hogy megtanít figyelni, megállítja az időt, és erőt ad: nehéz pillanatainkban ……… Aki verseket hord a fejében s a szívében: szabad ember.”                                                                                                            (Szabó