Beszámoló a Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőjéről:

Iskolánk lánycsapata képviselte megyénket a hétvégén megrendezésre került Lány (III-IV. kcs.) és Fiú (IV. kcs.) Labdarúgás Diákolimpia Országos Döntőjében.

A versenynek három napon át Szombathely volt a házigazdája.

Előzetesen több mint 8000 fő részvételével körzeti és vármegyei versenyek zajlottak. A döntőre a legjobb 20 fiú- és lánycsapat juthatott el. Ez 400 gyermek megmérettetését tette lehetővé.

Az első napon ünnepélyes megnyitóval indult a program a Haladás Sportkomplexumban. A megnyitón beszédet mondott Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője, Dr. Horváth Attila, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Dr. Füzi Ákos korábbi válogatott labdarúgó, az MDSZ Jogi, Adminisztrációs és HR Osztály vezetője.

A megnyitó után városnézésre volt lehetőség. Sétánk során megtekintettük Szombathely belvárosát. Láttuk például a Püspöki Palotát, a Sarlós Boldogasszony-Székesegyházat, a Császárkövet, mely napóraként is működik, Szily János szobrát a Berzsenyi téren. Ebben a hangulatos kisvárosban, remek hangulatban, örömmel fedeztük fel a sok látnivalót.

Szombaton zajlottak a csoportmérkőzések, melyeknek a Király Sportegyesület biztosította a helyet. A labdát négy csoportban, egyszerre négy pályán rúgták a lányok. A csoportmérkőzéseken dőlt el a továbbjutás szintje a helyosztó mérkőzésekre.  A nehéz, kissé vontatott kezdés után felébredtek a lányok. Nagyot küzdöttek az ellenfelekkel, támogatták, buzdították, lelkesítették egymást. Volt nevetés, volt bánat, voltak örömkönnyek, voltak sajnos kisebb sérülések is. Az utolsó mérkőzést hatalmas esőzés is nehezítette. Mindenki fáradtan, csuromvizesen, bőrig ázva hagyta el a pályát.

A nap zárásaként az eső megszűnése után a város másik részét fedeztük fel. A Csónakázó-tó a helyiek közkedvelt kirándulóhelye. A település ezen részét barangoltuk be.

Este még belefért a programba egy gyors nassolás a McDonald’sban.

Vasárnap a helyosztó mérkőzésekre került sor. A lányok hatalmasat hajráztak, mindent beleadtak, jól játszottak. Csapatunk a 17. helyet szerezte meg az országos döntőben.

A nap zárása az ünnepélyes eredményhirdetés volt. Ezt szintén a Király Sportlétesítményben tartották meg.

A díjátadón Király Gábor korábbi válogatott kapus is részt vett, aki az érmek átadásában segédkezett.

Oklevéllel a kezünkben, sok élménnyel gazdagodva indultunk haza.

Focistáink, akik ott voltak a döntőben:

Erdei Mara

Forrai Nikoletta Anna

Horváth Dzsenifer Veronika

Kontár Dóra Anna

Molnár Zina

Papp Luca

Sallai Melinda

Selényi Nóra

Szalók Ramóna

Vaszkó Kata Panna

A csapat nevében köszönjük a felkészítést a körzeti és vármegyei versenyekre Folk György testnevelés tanár úrnak!

A verseny helyszínén, Szombathelyen segítette a gyerekek munkáját szakmai tanácsaival, irányításával Győrfi Péter, a gyerekek korábbi edzője. Köszönjük, hogy a gyerekekkel töltötte a hétvégét!

Köszönjük a támogatásukat, segítőkészségüket:

– az iskola vezetőségének, Takács Zita intézményvezetőnek

– Straubingerné Pruzsina Erikának

-a Szekszárdi Tankerületi Központnak.

A gyerekeknek szívből gratulálunk!

További eredményekben gazdag, sikeres futballozást kívánunk!

 

A beszámolót összeállította:

Sallainé Széchenyi Melinda, a gyerekeket kísérő pedagógus

Tolna, 2023. 05. 08.

 

KÉPEK

Hozzászólás küldése

Kapcsolódó hírek